Om Dansk Kulturarv

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde mere end 51.000 digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som DR og en række samarbejdspartnere fra den danske kultursektor stiller til rådighed.

DANSK KULTURARV

Under mantraet ’kulturarven er noget vi deler’, er danskkulturarv.dk et site, der formidler kulturarv til dig på tværs af arkiver.

Formålet at samle et bredt udsnit af den danske kulturarv på tværs af forskellige arkiver og kulturinstitutioner. Ønsket er, at kulturarven deles med dig, brugerne og samarbejdspartnere imellem. Danskerne skal have lettere adgang til den digitale kulturarv, beriges af den og dele den med hinanden. Danskkulturarv.dk er derved ikke et kun et opslagsværk, hvor du finder lige netop det materiale du leder efter. Det er også et sted, hvor nye forbindelser opstår mellem dig og kulturarven. Det er et sted, hvor danskerne frit kan udveksle den digitale kulturarv ud fra tesen om, at jo mere vi bruger kulturarven, des mere bliver der af den.

DANSKKULTURARV.DK – ET SAMARBEJDE

Bag danskkulturarv.dk står et mangfoldigt udsnit af danske kulturinstitutioner og arkiver, der stiller dele af deres kulturarkiver til rådighed i et fællesprojekt om formidling. På danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede kulturarkiver fra Det Danske Filminstitut, Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet, Statsbiblioteket, Statens Arkiver, Statens Museum for Kunst, Kulturstyrelsen, KUNSTEN i Ålborg, Vendsyssel Historiske Museum & Historiske Arkiv, Skagens museum, Limfjordsmuseet, Nordjyllands Kystmuseum og DR. Der kommer løbende nye samarbejdspartnere til. Derudover er teknologifællesskabet CHAOS:_ og Forskningsnettet også en del af samarbejdet.

Samarbejdet er organisatorisk forankret i DR, der driver sekretariatet, stiller en række teknologier til rådighed og finansierer den første tværgående indgang til materialerne fra DR og samarbejdspartnere på danskkulturarv.dk.

Læs mere om vores samarbejdspartnere og deres bidrag til danskkulturarv.dk her