Henter afspiller ...

Pavillonens Hemmelighed

8. september 1916

Beskrivelse

Den unge opdager, cand. jur. Karl Frank, har på embedsvegne været en tur i udlandet. På hjemrejsen stifter han tilfældig bekendtskab med en ung, smuk dame, der i overordentlig grad fanger hans interesse. Damen er komtesse Margit v. Kral. Hun er ledsaget af sin bror, Grev Kuno v. Kral. Karl Frank bliver på vejen godt bekendt med både bror og søster, der da også inviterer ham til at besøge dem en af dagene på hotellet, hvor de bor. Karl Frank takker ja og skynder sig at aflægge rejserapport til opdagelsespolitiet. Her får han straks en ny opgave: det er kommet til politiets kundskab, at der den kommende nat vil blive begået indbrud hos den bekendte juvelerer Schwartz. Det overdrages Karl Frank at fange forbryderen.

Om natten tager juvelereren og Karl Frank tyven på fersk gerning, men tyven er snarrådig, og et øjeblik efter et både juvelereren og Karl Frank bagbundne. Ovenpå ærgerlsen tager Karl Frank imod en invitation om et par dages ophold på søstrene v. Krals gods. Her bliver han mere og mere forelsket i Margit, og han frier til hende, men derved pådrager han sig broderens vrede, og han forbydes adgang til slottet. Karl Frank kan dog ikke undvære Margit, og han lister sig ind bag hegnet. Her overmandes han af en hund - og greven.

Til Karl Franks store overraskelse er greven selv samme indbrudstyv, der overmandende ham hos juvelerer Schwartz. Han føres med ind i en kælder, hvor tyvekosterne ligger i dynger. Til sidst indvier denne mystiske adelige forbryder Karl Frank i sin sidste store plan, der går ud på at stjæle intet mindre end kronjuvelerne. Denne plan kræver imidlertid en sikker kompagnon, og mod at love at Margit kan blive hans kone, lokker han Karl Frank på opgaven. De bliver opdaget af vagten, Karl Frank klarer sig med sit politiskilt, men det lykkes Grev v. Kral at flygte. Hjemme under godset tilkalder han sin søster, og de flygter sammen til nyt land og nye egne, mens politiet tror, at en eksplosion på stedet betyder, at v. Kral har foretrukket døden.

Nordisk neg. nr. 1200.

Læs manuskriptet online på carlthdreyer.dk

Kolofon

Instruktion
Karl Mantzius
Manuskript
Carl Th. Dreyer
Kinematografi
Louis Larsen
Appearance
Karl Mantzius
Appearance
Vita Blichfeldt
Appearance
Svend Aggerholm
Produktion
Nordisk Films Kompagni
Distribution
Fotorama

Tags

DFI

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner