• Dansk Kulturarv

Jern-Anker

Beskrivelse

- Hva' er der i vejen med min måde at spille på? Jeg har opstillet et mål, der ikke er større, end at man ka' være sikker på, der ikke er et kødho'de af en modstander, der tror, han ka' komme igennem! Det er jo fuldstændig unødvendigt materialespild med de kæmpestolper og det hav af boldnussere, der vrimler rundt foran jeres mål og tror, de ka' få noget ud af det ved at drible og finte og bruge ho'det. Publikum er flintrende ligeglade med den slags. De vil bare se nye og friske spillere, der går til den uden at tænke og overveje og ta' hensyn til helheden, og hva' ved jeg. Folket vil ha' brød og skuespil. Nu får de oven i købet marcipanbrød.

Anker Jørgensen som Jern-Henrik og Mogens Glistrup ved lille fodboldmål.

Mogens Glistrup stiller sig som målmand og dækker hele det lille mål, mens han forsvarer over for Anker Jørgensen som Jern-Henrik, hvorfor han benytter sig af så lille et mål, at man ikke kan komme forbi ham.

Anker Jørgensen er blevet til Jern-Anker i Bo Bojesens imitation, og inspirationen henter han i den elskede tegneseriefigur Jern-Henrik, tegnet af Hank Ketcham. Jern Anker er ikke større end tobak for en skilling og kommer hele tiden galt af sted.

Tusch

Dagens Tegning

1973

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner