• Dansk Kulturarv

Jern-Anker

Beskrivelse

- Jamen, hva' er det for noget sludder, at spille med eller mod? Jeg kender ingen højrefløj eller venstrefløj eller back eller forward. Jeg kender kun publikum, og jeg spiller som publikum ka' li' det! Hvis publikum ikke klapper, når jeg skyder mod Hilmars mål, så skyder jeg mod dit. - Men hvoffor skyde mål? Det spø'r jeg så tit mig selv om, og så svarer jeg: Hvoffor ikke bare spille? Jeg er god til at spille. Bare la' mig få bolden, så råber og klapper publikum. Og det er det, der er meningen! Publikum skal være ivrige og begejstrede, så er de såmænd ligeglade med målet. Sådan noget ved jeg. Jeg er nemlig ikke sportsidiot. Jeg er ganske almindelig.

Anker Jørgensen som Jern-Henrik og Erhard Jakobsen ved fodboldmål.

Erhard Jakobsen står med fodbold og holder lommefilosofisk enetale, mens Anker Jørgensen slår hovedet mod mål-stolpe i bar frustration.

Anker Jørgensen er blevet til Jern-Anker i Bo Bojesens imitation, og inspirationen henter han i den elskede tegneseriefigur Jern-Henrik, tegnet af Hank Ketcham. Jern Anker er ikke større end tobak for en skilling og kommer hele tiden galt af sted.

Tusch

Dagens Tegning

1973

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner