• Dansk Kulturarv

Morgenrødens jule-ønskekoncert, 10:; Han skal leve højt, hurra -; eller; Hvad monumentet gemte -

Beskrivelse

Dagens solist: Winston Churchill

DETTE har kostet blod, sved og taarer, sagde formanden alvorstungt, da medlemmerene var samlet paa pladsen med ansigterne i de rette officiøse folder. Saa rykkede han kraftigt i gardinsnoren, lagenet faldt til jorden, og medlemmerne var ved at trimle omkuld. For dér stod et monument i kød og blod, overraskelsernes mand, dagens solo-fødselar, Sir Winston. One, two, three, raabte han, men det varede noget, før koret faldt ind i fodslavet:

Saa raaber vi hurra for dagens fødselar, I kender mig jo, Winnie, Y-tegn og cigar. Jeg er den yngste mand paa 80 i Engeland - det er lidt synd for Eden, at han osse kan. Hav tak, oh danske frænder, for jeres monument og for de gode ord, I til Downing Street har sendt. Sir H. C. og Lord Hans, spil op til juledans, men lad mig blot beholde min regerings-tjans.

Winston Churchill og Sangforeningen Morgenrøden.

Winston Churchill kommer til syne for sangforeningens medlemmer.

Bo Bojesen opfinder Sangforeningen Morgenrøden og tegner herigennem den socialdemokratiske bevægelse i årene 1953-54. Imitationen er stærkt påvirket af kollegaen Storm P`s monologer og den socialdemokratiske begejstring for altid at bryde ud i sang.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner