• Dansk Kulturarv

Morgenrødens jule-ønskekoncert 14; Julekonkurrencens sidste vers; Syng med paa fællessangen og send de 14 kuponer ind

Beskrivelse

Paa jule-ønskekoncertens sidste dag samlede Morgenrøden alle de 13 solister, der har optraadt i de foregaaende dage, og medens dirigenten henstillede, at man stod fast i geledderne og satte venstre ben foran i dansen om juletræet, istemte de alle denne fællessang:

Kom saa her I samlet flok slutter vi vor kæde. Ved klaveret Bodil Koch har sit faste sæde. Se, hvor smukt og godt det gaar, naar Hans Hedtoft takten slaar. Han er flink i grunden, blot han holder munden.

Ih, hvor er det altsaa grin, synes Ebbe Rode. Han har just spurgt Marilyn, hvor det var hun bo'de. Selv fru Thit maa holde trit med Vagn Bro, det lille skidt, og med Mendès-France i vor konkurrence.

Nu er sangen slut, fordi det mod enden lakker. Konkurrencen er forbi, læserne vi takker. Send nu Deres løsning ind med det rette julesind. En vil skumme fløden her i Morgenrøden.

Juletræsdans.

Alle gæstesangerne og Sangforeningen Morgenrøden danser om juletræet.

Bo Bojesen opfinder Sangforeningen Morgenrøden og tegner herigennem den socialdemokratiske bevægelse i årene 1953-54. Imitationen er stærkt påvirket af kollegaen Storm P`s monologer og den socialdemokratiske begejstring for altid at bryde ud i sang.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner