• Dansk Kulturarv

Morgenrødens jule-ønskekoncert 9:; Fint besøg i sangforeningen - det store sus fra Nairobi

Beskrivelse

Dagens solist: Karen Blixen.

FINT skal det være, og fint var det, for paa letten fjed og til menuetten af syngespillet "Rungstedlund" akkumulerede dirigenten sig nu ind paa tribunen med baronesse Karen Blixen i haanden. Alle var dybt grebne og en del beærede, da man med rustne højtidsrøster istemte dagens vise:

I litteraturen kun sjældent man saa eksotiske varer i biksen. Man digted' i vadmel med træsko'ne paa, indtil at vi fik Karen Blixen. Et signalement vil vær' ganske omsonst, hun er i vor have en vildfremmed blomst.

For Aakjær er groet af Himmerigs jord, med mangled aldeles noblesse. I heden fandt Blicher en verden saa stor, men spørger man vor baronesse, saa slaar hun dem begge med tusinde mil: paa Afrikas jord har hun haft sit eksil.

Der bræger en kipkal' i Aakjærs lyrik, og der synger en lærke hos Blicher. Paa ællingen fik H. C. Andersen kik, og storken hos Korch'en er sikker. Men fru Karen Blixen har gjort alle paf: i Afrikas hjerte hun traf en giraf!

Karen Blixen og Hedtoft .

Hedtoft byder Blixen op til dans.

Bo Bojesen opfinder Sangforeningen Morgenrøden og tegner herigennem den socialdemokratiske bevægelse i årene 1953-54. Imitationen er stærkt påvirket af kollegaen Storm P`s monologer og den socialdemokratiske begejstring for altid at bryde ud i sang.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner