• Dansk Kulturarv

Solsort

Beskrivelse

Saa glemte jeg alligevel at købe den farve. Skulle jeg gå tilbage? Æv, i det vejr. Og som jeg stod der ved indgangen til min have, ubeslutsom, paa vagt overfor ønsket om at høre foraaret dryppe og sive, manifesterer ønsket sig i den vidunderligste fuglesang, dybe triller og klare fløjt - langt borte fra. En frydefuld gentagelse af en forjættende observation. Solsortens sang. Den sidder inde paa anden etage i grantræet. Næbbet lidt opad, skinnende gult. Dens strube hvælver sig i smaa gravide spark - i niende måned. Øjet, skønt vedtaget udtryksløst, smiler.

I det samler sig hele skikkelsens smaaklukkende forventning. -Aah, det kommer snart, jeg mærker det - hør engang, læg øret til.- I velvære vender og drejer den hovedet, ser og ser, ind i sig selv. To armes længde fra mig sidder den, fuldstændig rolig.

Et par spurve smadrer sig ind i idyllen, vildt fægtende med knive og sakse - og bliver ved, over et lille bitte tema, saa vulgært. Skingrende frækt, men i ramme alvor. Det er til at grine af. Opstemt. Hvilken vitalitet.

Men saa hold dog kæft!

Solsortens vender sig helt omkring, i eet hop. Letter sig med et lille kniks og stryger saa ud over vejen i en lang sugende bue, opad mod det yderste rygningstegl paa naboens gavl, og prøver sig i stilling. Det kan vel ikke være for tidligt "at stikke skelpælene i jorden".

Øverst en solsort siddende i et sneklædt grantræ. Herunder flere solsorte, samt tekst.

Tusch

Over tegning: Hjemme i haven. feb. - 63

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bering, Claus (1919-2001) tegner og filmproducent

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner