• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingerne saga

Beskrivelse

- Stridne af sind var aftægtshøvdingen Erik fra Ringe og flokfører Bamsefar. Godt tag havde de baade om stridssværd og spejderkniv. Gerne lod de munden fylde med fyndord om flag og fædrenejord; men den dag da Skjalde-Hansen fra tingstene lod sammenkalde til skytsel af smaafolk i ufredstid, tav de taletørre tunger.

Brat rejste bersærkerne og Bjørnepatruljen sig og vendte bag til. "Ej agter Venstre-vikinger at værne velfærds vaagekoner, naar vaarvalg venter," kvad Erik fra Ringe, og i fast fodslag gik de til skovs for at fælde en trefavnet gran til gaasespillet.

Venstre har vedtaget ikke at indtræde i statsministerens udvalg om den aktuelle situation, hvorfor de konservative ogsaa nødes til at holde sig udenfor.

Venstrevikinger og Bjørnepatruljen samt H.C. Hansen med trompet.

Venstre-vikingerne Eriksen og Rée samt de konservative Kraft og Møller går forsøgsvist fordægt forbi H.C. Hansen, der sidder på tingsten med trompet, og undgår at deltage i hans forsamling.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1956

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner