• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Fra usædvanlig let underrettet kilde erfarer "Jyllands-Posten" og "Information", at Venstrevikingerne for evigt er gaaet ud af sagaen - og dog.

Efter at Hans den Røde havde taget magten, var høvdingen Erik fra Ringe og hans mænd gaaet i halmen. Lun er laden, naar ledtog lammes, mumlede Arnth Rorsmand og lagde sig som en af de sidste ved Eriks fødder. Og saa kom der stridsstilhed. Men hen paa vaaren vaagned Knud Sildebinder ved rustskrammet støj udefra. - Aldrig skulle det være Børge Ordflom, der har faaet tag i Vand. og Jyllandsposten, mumlede han og vækkede de andre derved.

Thorkil den Vise rejste sig over ende og sagde: - Den, der sover, tærer ikke. Tungt er det, at jeg ikke i tide tænkte at lægge skat paa søvn. Da kvad Erik: - Aldrig synder den, som sover! Godt synes Arnth, det lød og lade atter hovedet til halmen.

Venstrevikinger i lade.

Venstrevikingerne ligger og sover i halmen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner