• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Sjældent savnede høvdingen, Erik fra Ringe, forhen søvnens styrke. Men eftersom ledingstumlen blev daglig dont, føltes sengehalmen ham ofte kradsen strid, og det var da i dagningsstuden svært at vinde muntert mæle. Bersærkerne gjorde alt for at sprede høvdingens sursind. Saaledes samledes de en aarle morgen for at sætte luciakronen paa Arnth Rorsmands hoved og i solhvervsstunden gaa til Eriks leje med nypisket skum og da sige ham, at nu ville de købe B. & W.s snekkeværk og omdanne det til et statsbageri for derved at bringe billigere mundgodt frem til alle, der stode i høvdingens sold. Selv vidste han ikke, hvorledes han skulle takke dem.

Erik Eriksen ligger i sin seng. Hans følge af vikinger kommer med luciakrans, kage og bagerbrød.

Erik Eriksen ligger i sin seng, fordi han synes det er hårdt at være regeringsleder. Hans tro følge kommer ind med kage og bagerbrød i et forsøg på at muntre ham op.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1950

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner