• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Oven paa fedt flæsk og sund sylte syder safterne. Men besærken Jensen fra Broby var som vanlig i vissenvendt lune, og det skønt alle i aftægtshøvdingen Erik fra Ringes lejr ellers havde søde solhvervssange i struben. Helt brusten i blikket blev besærken Jensen, da Arnth Rorsmand bad om mønt til trællen, som havde klamhugget foden til det fire alens festtræ. Frem stod han og kvad:

- Hvorfor skal fri mænd tærskes af trælle. Den staar paa fødderne, som har dem, og aldrig har jeg betalt for mine.

De andre syntes, det lød klogt, og Erik mente, at dermed var alting godt.

Finansudvalgets formand, Jensen-Broby, har i en juleradiotale skarpt angrebet arkitekterne, som han kalder snyltere, der tager statens penge.

Viking viser anden viking ud af hus.

Jens Christian Jensen-Broby vil ikke give penge til den som har bygget deres bord, hvorfor Niels Arnth-Jensen kigger forundret til.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1955

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner