• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Fhv. justitsminister Helga Pedersen er blevet så vred over pressens spørgsmål til Erik Eriksen i TV, at hun smed en journalist ud fra et møde med sine vælgere.

Længe, længe havde landnamsmændene i høvdingen Erik fra Ringes lejr ligget snorkslagne under sneens slumretoppe. Kyndelmisse slog knuder på både kæft og kølle, så kun de mimrende i slægten magtede at mindes tabte tiders mod og medhør. Just da sansede skjoldmøen Helga en sær vårsvarslende saftstigning. Synet af den sødslumrende høvding stråstrakt i værgesløs hvile vakte hendes moderlige muskelstyrke. Da så hun fik fært af en nyfigen tidende-træl, som tog sæde i hendes fadebursforsamling, løb hun bersærk. I fast favntag fulgte hun skriveren til dørs og kvad: "Her du i sandhed ser, hvor højt jeg sætter frit ords frænde. Hastigt min hånd skal hjælpe dit øre til ager for at høre græs gro."

Helga Pedersen smider sagesløs lille viking ud af huset.

Pedersen er blevet sur på journalisten, og smider ham nu brutalt ud af hytten og ned i et hul, som hun har hugget i isen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1963

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner