• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Jens Peter Jensens initiativ til optælling af folketingsmedlemmernes ben resulterede i, at hans partifælle Erik Eriksen viste sig at være en af de mest vellønnede:

Som dydens og velfærdets selvvalgte væbner i frelsens hird drog Jens Peter Døgnbrænder ud for at tælle de tingkårnes skæppende siddehverv. Thi i kommende kåringskamp ville det være fryd at fælde fjende, om hvem man kunne sige, at hvad han ikke havde i hovedet, burde han besidde i bentøjet. Men i mørkningsstunden omkring mikkelsdag blev Jens Peter Døgnbrænder løbet over ende af aftægtsbersærkeren Erik fra Ringe. Synet, han så, fik Odins ottebende Sleipner til at svinde ind til et sagn om en sølle spatsvækket slæbekrikke.

I lejren talte man ikke flere ben den vinter.

Eriksen på mangebenet hest henover Jens Peter Jensen med kugleramme.

Jens Peter Jensen med kugleramme bliver løbet over ende af Erik Eriksen riddende på en stor hest med ikke mindre end tolv ben.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1966

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner