• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Samtidig med at man drøfter et nyt fremstød for landbrugseksporten, overvejer man inden for partiet Venstre, hvordan man lettest slipper af med Thorkil Kristensen:

I høvdingen Erik fra Ringes lejr var alle i travlt virke; thi just nu var der marked i staden, og alt, hvad som kunne gøres i sedler og smaamønt, droges frem fra stald og sulekar. Først kom den krydsbenede kvie, siden Axel Kummeklinker med spæk og saltesmør. Med sig i snor havde han et smalsvin af den art, som angelsakserne skar i skive og aad paa fastende vom. Sære som de var. Sidst kom høvdingen Erik fra Ringe. Med et kølehussmørret grin om gummen kvad han:

"Bymænd skal byde paa Thorkil den Tynde! Skønt mager om maasen vil det dog veje, at knoldens kuppel tynges af tankernes fedtfyldte flomme".

Axel Kristensen med gris i snor, og Eriksen med Thorkil Kristensen i snor.

Axel Kristensen med øltønde over skulderen fører dansk gris i tov, og bagved går Erik Eriksen og muntert fører en nedslået Thorkil Kristensen, ligeledes i tov.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1958

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner