• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Poul Hartlings forslag, om at Folketinget skulle udskyde sommerferien, mødte massiv modstand i tinget:

Sommer var det, og svært skamslagen lå høvdingen den hirdhyldede Poul Pegepind på tingstien, tynget af tærende eftertanke. Thi hver og en af de kårne var kørt ham på i iver efter at undslippe den degnefødtes trusel om straffende svedestunder, just som sollyst liggeliv lokkede dem mod Rhodos, Rømø og Rimini.

En stund ømmede høvdingen sig. Derpå gjorde han et kvad: "Vinterlang vandring ad velviljens veje førte ej frem mod fjendeløs fred. Frejdigt jeg vendte, når én kind man knubsed, den anden kind til; og skamløst man smak, ved Odin, den også! Kun ét kan knytte fjenden til frænde: frådende frygt for fritids fortabelse." Berøvet sin barnetros brodersind begav høvdingen sig hjemover. Det talte man ikke mere om den sommer.

Poul Hartling som forslået Venstre-viking.

Hartling ligger forslået på vej efter at alle andre vikinger er tromlet hen over ham i et forsøg på at komme væk fra hans forslag om kortere sommerferie.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1966

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner