• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Finansudvalgets formand Jensen-Broby har skaaret fiskeeksperterne af den danske FAO-delegation.

Som overbesærk Jensen fra Broby næsten var færdig med at grave sin egen grav for enden af broen, hvor Torkil den Vise skulle lande efter sit togt til gallerne, hørtes stor munterhed længere henne ad stranden. Det var andre Erik fra Ringes mænd, der var ved at berede sig til togt. Sejrvrinskende begav de udvalgte sig til høvdingesnekken. Men just som den sidste brynjebag var svunget ombord, kom overbesærk Jensen fra Broby springende. Brysk skubbede han Knud Sildebinder i land og kvad: - Stolte snekker er skabt til bredbugede spækkekyndige, ej til fjantede hundestejlefangtsmænd. Højt fnøs Knud ved slig tale og sagde: - Spæk paa land og spæk i vand har forhen været lige fedt, men nidsk er den, som kun har muld i sko og skal. Det lød haardt, men mange nikkede samtykkende.

Viking skubber anden vikking væk fra skib.

Jens Christian Jensen-Broby skubber Knud Rée væk fra kajen, mens Niels Arnth Jensen ser til. Alle udklædt som vikinger.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1951

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner