• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Med folketingsmand Per Møller som leder forsøger det nydannede "Venstre i Hovedstaden" nu at tage magten fra Niels Westerbys "Hovedstadens Venstre":

Skønt vår var på vej over Valby og Virum og stadens kastanjer stod rede til knopspring på overborger Urbans bud, lød intet troldsk trut fra tvelurene på pladsen som tegn på, at dydsmønstret mø gav møde. Thi det var kommet til kiv mellem brostensbesærkerne om, hvo af dem, som var hvem. "Vi er de valgte! Vor er vejen", kvad den ene. "Vor er vejen, vi har valgt", kvad den anden. På gaden havde menigmand møje med at skelne, hvem af stridsfolkene som sagde hvad. Det kunne egentlig også være det samme.

Venstre-vikinger som lurblæserne

De to venstrepolitikere forsøger at vælte hinanden ned fra den søjle, de står på

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1965

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner