• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Englænderen Graene Shankland har i "The Geographical Magazine" fremhævet, at blandt moderne danskere findes verdens bedste akrobater:

Bersærkerne i Erik fra Ringes lejr var i lyststemt lune, thi saa knurfrost bandt kær og kaalgaardsjord, slap de for sur sild paa ageren.

En dag efter davre da de vidste, at høvdingen Erik laa dybest i daadrig døs, brød de ind med bulder ad bagdøren, og under megen fnis og fjas fremsagde Thorkil den Tynde: "Fremmed folk forkynder, at danernes dyd er kunstfærdigt kropsvrid. Vis du alverden, at vikingers høvding har langtidsrekord i liggene leje paa stribart straa".

Sovende Eriksen i høet, og Thorkil Kristensen på ryggen af Axel Kristensen.

Thorkil Kristensen på ryggen af Axel Kristensen, der laver akrobatiske øvelser, gør grin med Eriksen der ligger og sover tungt i bunke af hø. Udenfor ses anden viking i færd med at øve sig på akrobatik.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1958

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner