• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Venstrekandidaten Jens Peter Jensen har opregnet, at han indtil nu har holdt 75 valgtaler og samlet i alt 18.500 tilhørere.

Med Jens Peter Døgnbrænder var tidens hujen og hastværk kommet til hirden. ,,Om kåring skal gi' klejner i kassen, er brisebåren langbå' for slatten i sla'et," kvad han. Og han gjorde sig en skruedreven smutsnekke, som snildt kunne undvige på grundt vand. I den jog han fra bosted til bosted og fyldte frændeøren med ildnende ord efter alenmål og stillede stortids syner til skue, mens hans ferme fingre talte de troendes tal op. Hjemme på tunet gik høvdingen Erik fra Ringe og tyggede på tidenderne om Døgnbrænderens krydsfærd gennem kåringskredsene. Og høvdingen lagde hovedet på sned og kvad for sig selv: ,,En tingets Tribini vi misted med Vagn, kaldet Vildmås, men vandt dog en valgstridens vimse Volmer Sørensen."

Viking sejler i lille motorbåd.

Jens Peter Jensen drager rundt i landet og taler for tilhørere.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1964

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner