• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Anført af Axel Kristensen ligger en kreds af venstremænd i strid med redaktøren i "Sorø Amtstidende", som udviser et efter deres mening upassende frisind.

Når Axel Kummeklinker i ny og næ havde stunder til at lade tanken trives, så han for sit indre øje en hird af håndgangne hyldende høvdingen Erik fra Ringe med lovsang af lurlæsket vellyd. Men besærkerdrømmen brast, og hans øren ømmedes; thi hver gang vaktes han til vrede af vrisne toner, som tvang sig vej fra en utøjlet runetidende ved Tude Å. Glammende gød han sin galde ud over moser og markskel; thi han troede, at magtfødt mæle kunne mørne marv og ryste den hånd, som risted' i runer, hvad sindet såede.

Venstrevikinger og redaktør

Axel Kristensen holder sig for ørerne mens en anden venstreviking blæser i luren

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1961

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner