• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Oluf Pedersens store kaffestorm i folketinget faldt mat ud paa grund af mangelfuld tilrettelæggelse:

Som vaartinget skred frem og kæmperne i Eriks lejr kivedes med andre, der var kommet til for at nyde mundhug og mjød, fandt man også tiden inde til at mødes i skæmtsom dyst omend fastelavnen var ovre. Der blev kaldt til samling paa hoven for at vise, hvem der var stærkest i højdespring. Næppe var bersærkerne samlet, og to vaabenføre mænd havde stillet sig op som springmaal, før Oluf Smørstikker kom farende i grimeløs galop paa hoppen Rænkelaar. Ved Starcke-odders oldemor og alt hvad jorden ellers gemmer af røden guld, ingen sprang saa tilforn i Norden. Alle skjalv, da Rænkelaar hævede sig mod himlen. I et aandeløst nu gik stærkmands-suset igennem kredsen, indtil Rænkelaar atter kom ned paa alle fire knæ, og Arnth still kvad: - Saa er lønnen for letsind!

Pedersen på springende hest, Arnth og Rée med spyd, og Kristensen i baggrunden.

Pedersen på springende hest hopper på farefuld vis over spyd sat op som buk af Arnth og Rée, alt imens Kristensen kigger på i baggrunden.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner