• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Fra morgengry til solfald var alle i lejren sysselsat for at berede skjoldungen Anker et sømmeligt samgilde, naar han vendte hjem fra leding i hovedstaden. Men endnu før de færdig vare dukkede Anker op med haarde kæpstød, og de tankestærkeste blandt lejrens mænd anede kampens udfald. Da kvad Thorkil: - Skam skænne Starckodder, sanseløst sørger saaret skjoldunge. Gravøl gavner gane og galde. - Og det gjorde de.

Venstrevikingen Anker Lau vender godt forslået hjem til lejren. De andre venter ham, og er i gang med store forberedelser.

En venstreviking vender hjem efter et besøg i hovedstaden. Resten af klanen har været i gang med forberedelser til fest, men han er voldsomt forslået og har tydeligvis ikke haft succes.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1950

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner