• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Venstre holder i disse landsmøde med fremlæggelse af et ,,handlingsprogram", som skal gøre det helt af med den siddende regering.

Midsommer var det, og med solhverv såedes i høvdingen Erik fra Ringes sind et håbets frø om fjendefald før Mikkelsdag. Mens frænder fylkedes på den søndre bred af Limfjorden, lod Erik fra Ringe bære ved til valgs varselblus, og han slog ild og kvad: ,,Funke fænge, lue løbe, land oplyses, flammeskåret stridsmål skues klart på fremhu's himmelhvælv!" Men da kvasdyngen var lige så fyldt med væde som en vælger med valgflomme, skulle der megen mundstyrke til at mage det så, at menigmand kunne kalde det for midsommerblus. Flere af fællerne fornam, at det var en fuser.

Vikinger brænder mand på bål.

Vikinger brænder dukke, der til forveksling ligner statministeren Jens Otto Krag.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1964

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner