• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Venstre og Konservative har på tværs af deres fælles spareprogram indledt valgkampen med en ødsel gavmildhed, der siger sparto til regeringens.

Kommet til kæmper var kåringstids kræfter. Hengemte hånsord og lokkende løfter gav luft til det sejl, som slattent slasked i klagens kraftløse kastevind. ,,Frydes skal folket, når vikinger væbnes. Steg på spyd og skinke på skjolde. Lades skal luren med læskende godtøl, og sværdet skal skære i bugnede bagværk, der gives som gave til gammelfolks gummer", kvad høvdingen Erik fra Ringe. Men den skamstuvede snekke havde svært ved at slippe bunden; thi og luftige løfter kan tæmmes af tyngdeloven.

Vikinger sejler i overfyldt skib.

Under valgkampen har Venstre og Konservative udvist stor gavmildhed i forhold til regeringen på trods af deres fælles spareprogram.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1960

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner