• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Som et mellemspil i den politiske situation er der opstaaet en konflikt, hvor Thorkil Kristensen, nølende bistaaet af Axel Kristensen, er gaaet imod sit eget parti.

Larm og laargjald lød over høvdingen Erik fra Ringes lejr; thi ude paa tunet kæmpedes en bidsk boldkamp med Skjalde-Hansen og hans blandede byhold.

"Nu har Starckodder skaldepanden paa boldstenen, og han halvflugter til Skjalde-Hansen, som lægger den lig med en lang, lang taa. Thorkil Livrem lurer ham, han knokler kuglen frem til Axel Kummeklinker; - tilbage til Thorkil, som er trukket tværs paa. Nu har Thorkil den, han er fri, og med et brat bagskud lægger han stenbolden haardt ind - i eget maal."

Sjældent saas stærkere stridsskud.

Venstrevikinger spiller fodbold.

Venstrevikingerne spiller fodbold mod deres politiske modstandere, men pludselig spiller nogle af vikingerne for det forkerte hold, og det ender med at Thorkil Kristensen laver selvmål.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner