• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Rigsdagen er indkaldt til den 8. august.

Sommeren gik næsten til ende med solrig strandlejr. Men ved høstfaldstide, da gyldenkornet satte i skred, kom Arnth Rorsmand en dag springende over klitkanten og blæste samling i sin lommelur. Hans den Røde havde varslet venner og fjender til spareting. - Saa faar vi se, hvem der er hvem, sagde Thorkil den vise. De andre forstod ikke, hvad han mente, men det havde de ejheller gjort tilforn, saa ingen gjorde gensvar.

Venstrevikingerne er i gang med at bade ved stranden. På toppen af en klit står Arnth-Jensen og blæser til samling på sin lur.

Venstrevikingerne hygger sig på stranden, nogen med at bade, andre soler sig. Idyllen afbrydes af Arnth-Jensen, som blæser til samling på sin lur, da der skal være valg.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1950

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner