• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Poul Møllers tilbud til Poul Hartling om en fælles VK-skattereformplan blev modtaget yderst høfligt:

Med vind og væde varsledes høsten som vanligt ind hos høvdingen Poul Pegepind. Selv sled han sig med leen gennem lejesæden, skår for skår ved det søndre skel. Just da kom Poul den Anden af Kraftbjørneætten gående langs gærdet. Han holdt sommersnak med storavlerne på adelsgårdene og var derfor kyndig på udeavlet agerkål som på flerkønnet flyvehavre. Kvikt bød han sig til og kvad: - "Lad sammen os sanke langrug i lade; thi hastværk har det, om skurv og skimmel ej skal skæmme kraftfyldt kerne. Det brød bringer ej bersærker medgang, som malet er af muggent mel".

Høvdingen Poul Pegepind grundede en stund og sagde så: - "Slig hu til håndshjælp fortjener større hæder! Styr din iver og bi til du bliver budt højbords til høstgilde". Og for sig selv mumlede høvdingen: - "Vi skal jo også have en til at feje avnerne bort fra loen."

Harling med le og Poul Møller ved stengærde.

Poul Møller ser Harling arbejde i marken og tilbyder sin hjælp således at resultatet bliver bedre, men bliver høfligt afvist og bliver bedt om at vente til han bliver spurgt om hjælp.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1966

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner