• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Nu oplyses det, at venstre og konservative ikke saadan ligefrem har vedtaget at holde sammen i valgkampen, men alligevel ...

- Broderskab bærer bullen byld i beserkerskind, sagde Erik fra Ringe og kaldte sine sommertunge mænd til en liden leding mod Kraftbjørnens lejr. Men vaabnene vare bredfyldte maal og blødt brød, saa selv om der lød malmfuld klang, var faren dog ej større, end fjændefjas nu engang gir. Ved solfaldstid stod Arnth i snekkens stævn og kvad: - Jeg er karl for min hat, saa kys mig godnat. Det lo han meget af selv; de andre undrede sig hvorfor.

Venstrevikingerne og deres venner fra Det Konservative Folkeparti er samlet på en strand.

Venstrevikingerne og de konservative er samlet på en strand. Arnth ombord på et vikingeskib, Thorkil Kristensen laver kaffe over bål og Kraft spiller nationalistiske sange på en lur.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1950

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner