• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

På Venstres landsmøde i Odense fik rebellerne ikke tid til oprør, takket være energisk indsats af Helga Pedersen og Axel Kristensen.

Snesevis stæved de snekker til høvdingen Erik fra Ringes frændeting. Dér kunne fordomsfrit frejdigt enhver lade tungen gå tomgang i tankefjern tale. Men da høvdingen Erik fra Ringe var længe om at gøre ende på egne ord, blev de andres afmålte tid så knap, at de bryske blandt bersærkerne kun kunne nå at ymte et æh og øh, inden skjoldmøen Helga og Axel Kummeklinker gav dem vink om, at deres fædrenejords frænder troligen tæredes af længsels tungsind efter atter at se dem hos sig. Og skjoldmøen Helga skænkede håndshjælp til dem, som tog tilflugt til træsk tænksomhed, mens Axel Kummeklinker gav kurs til kende med stor kropskraft. Således tog denne orddyst ende før den begyndte. Men mangen bersærk følte sig som smågrisen, der blev puffet fra patten just som tarmhylet lød højest. Held var det, at soen ikke lagde sine egne helt ihjel.

Vikinger, der ønsker debat, sættes hårdhændet ombord på deres skib og dermed ud af spillet.

Kristensen og Pedersen sørger for, at vikinger, der ikke er helt enige i partilinjen, ikke får mulighed for at give deres mening til kende. Tværtimod bliver de sat ombord på deres skibe og instrueret i at sejle væk.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1963

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner