• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Statsminister Erik Eriksens aabenhjertelige tale i Skjern giver stadig anledning til diskussion:

Stille var der blevet i høvdingen Erik fra Ringes lejr. Den gamle tone af gammengjald, der hørtes videnom, da Erik var udenfor og Hans den Røde havde magten, tyssede efterhaanden stille hen. Mest talte man i riget om Thorkil den Vise og anden smalkost. Men som dagene nu lysnede sig og luften varslede vaar for muldens mænd, følte Erik en uimodstaaelig trang til at fejre fastelavn. Endskønt næsetiden endnu ikke var inde, sprang han ud af hallen og stillede sig paa tingstenen. Dér kvad han: Hør hver mands tale og tænkt dit. Sjældent faar du da snuden i klemme i sandheden.

Det var lun løjer, fandt de andre bersærker.

Erik Eriksen på tingsten udklædt, og grinende Rée.

Eriksen har valgt at klæde sig ud, skønt det ikke er fastelavn endnu, og stående på tingstenen underholder han, mens Knud Rée og andre står og morer sig.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner