• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

- Da kom der til høvdingen Erik fra Ringes lejr bud om, at høvdingerne paa Suderø midt i havet havde rundet første sekel og da bød til gæstebud, hvor ingen skulle mangle hverken lom eller tørfisk. Først ville Erik sende Knud Sildebinder, der kendtes at være glad i den slags - - hvortil saa kom, at nu dræed havren i Dalum, og hvisked om høsttid. Men andre var gaaet længere nordpaa den sommer, og derfor stod det saadan, at Erik daarlig kunne slaa sig und. Saa lapped de stridssnekken for buler i boven, og Erik stod ud. Vejret var, som det nu en gang kunne blive, naar Venstre stod for styret. Erik kvad: - Aldrig er det godt at skulle saa langt udenskærs, men trøst kan det være, at Pinstrup ej følger.

Statsminister Erik Eriksen er rejst til lagtingsjubilæum på Færøerne.

Eriksen alene på skib med paraply i regnvejr og vinkende siluetter på stranden.

Eriksen er draget alene til søs med paraply for at beskytte for regnvejret. Han kigger længelsfuldt ind mod kajen hvor siluetter af vikinger vinker ham på vej.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner