• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Fhv. minister Axel Kristensen udtaler, at Venstre ikke paa forhaand vil binde sig til et regeringssamarbejde med de konservative.

Det var den særeste kyndelmisse, da kulden ikke ville bide i de kulelagte kaalhoveder. Bersærkerne i aftægtshøvdingen Erik fra Ringes lejr var i travlt virke ved vandbredden.

Stridssnekken skulle kølstryges og spantestikkes inden holmgangsfærden mod Skjalde-Hansen.

Smaat gik det med at faa snekken til at slippe sandet ved stagernes stød. Just da kom Bamsefar og Møllerens Aksel forbi; thi de var paa gangfærd for at gøre dagens gode gerning.

Beredte lagde de bringen mod bagstavnen, men da knaldede Axel Kummeklinker et kort knæstød ud, uden at et eneste kvad undslap hans læber.

"Tavs tæsk gør kævl kort", mumlede Erik fra Ringe bag røgstumpen.

Venstrevikinger sparker de konservative af skibet.

Venstrevikingerne prøver at lægge fra kaj, men kan ikke rigtig komme løs. To konservative i spejderuniform kommer forbi og vil hjælpe, men venstrevikingerne kvitterer med at sparke dem væk.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner