• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Poul Harling har proklameret, at valgkampen til næste valg allerede er begyndt:

Just som bersærkerne havde helet hu og hugsår efter skæbnetung tingstrid og nu søgte husvalelse i vinterhvervs forventning, pustede høvdingen Poul Pegepind til den prås, som lånte lys til de skårede sind.

Eva Knud Sildebinders, som ellers skøttede sødsirup og sukkergodt i stegerset, blev sat til at lede efter lurens tabte lyd. - Længe havde Jens Peter Døgnbrænder haft godtøje til gemmegrisen, som skulle gavne vom og gummevæde midt i mismods mulm. Men høvdingen bød Jens Peter Døgnbrænder at slagte og hensalte soen som kåringsspæk til knaphedstider. Da brast det for Jens Peter Døgnbrænder, og han kvad:

"Bi'es vil bersærkerne, om de vidste, hva' bordet nu vil by'e på; thi ilde går det den, som kaster juletræsfo'en væk, når højgranen er hentet til huse". - End ikke rosiner i pølseenden vankede der den vinter.

Hartling, Jensen og Ree igang med at forbedre skib og lur, samt slagte gris.

Hartling er igang med at reparere skib, Ree er i gang med at lur, alt imens Jens Peter Jensen ufrivilligt er blevet sat til at slagte en gris.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1966

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner