• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Venstres nye folketingskandidat Jens Peter Jensen tilkendegav på det første møde med sine vælgere, at han sympatiserer stærkt med Thorkil Kristensen.

Efter slig ventevinters langhi under skimlet strå på stænge havde høvdingen Erik fra Ringes hird let til latter. Thi nøjsom vorder den natgænger, som ikke har andet at lytte til end drømmeladende drøvevellyde. Da bød Jens Peter Døgnbrænder bersærkerne til skærmskue, så alle fik føle, hvem de havde fået til fælle. Og han kvad: ,,Vi' I venner, at vejen, som vistes af Thorkil den Tynde, her har en talsmand i troskab mo' tværsyn; strammende spændet på brynjens buggjord når ti'en os by'er at sutte på smalkost til fæ'relands frelse!" De så en stund på den mælendes midjemål og lod tankerne gå tilbage til Thorkils trævom. Det lo de meget af den dag.

En viking imiterer at være inde i et selvlavet fjernsyn.

Den nye Venstre-mand Jens Peter Jensen fortæller, at han er enig med Thorkil Kristensen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1964

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner