• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Thorkil Kristensen, som af sit parti har været holdt i baggrunden ved de vigtigste drøftelser, stemte alene for regeringens kriseplan.

Over aftægtshøvdingen Erik fra Ringes lejr havde længe lydt de listige lurskrat. Det kom sig af, at besærkerne havde budt Kraftbjørn til at komme med sin basun, at de sammen kunne indøve et gravfærdskvad over kæmpen Kampmann. Thorkil den Vise vred sig under vadmelsdynen ved de skurrende stridsskraal; thi det var kun karske klange, som kunne kildre hans øren.

Med ét blev det ham for hemsk. Han for af halmen og om bag huggehuset, hvor bersærkerne var. Før end Arnth Rorsmand fandt mæle, havde Thorkil den Vise vredet det sidste vræl ud af valglurene. Brysk begav han sig bort og kvad:

"Træske toner kan faa tænder til at hvine, men sjældent volde vismænd mer end vrede." Det var varslet om vranten vaar i Erik fra Ringes lejr.

Venstrevikinger med instrumenter.

Thorkil Kristensen er gået i mod sit parti og stemte "ja" til regerigens kriseplan.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1955

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner