• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Venstre har i særlig grad viet sine kræfter til scenekunsten i denne sæson.

Vaarsafter vældede i Venstrevikinger, og høvdingen Erik fra Ringe havde sære syner om søværets stordaad. Men kuldens kneb i knæ og knyster lammede lysten til langvejs landnamsfærd; thi hvem kan vrinske som vildornen, naar frosten gør fingrene fummelske og gigten gnaver i gumpen? Da fangede Axel Kummeklinker en tanke: "Lun er landladen; didhen vi styre vor stridsfærd. paa kongelig vis vil vi tolke de tanker og kæmpe de kampe som længe lumred i løndoms lue". Sammen gjorde de en skueplads i den søndre ende af laden, og snart genlød lejren af tung tale og buldrende benslag. "Paa tinge man aldrig kan vide om viljer kan vendes, Paa skraafjæl alene kan smaatjat syne som storsejr", kvad Erik fra Ringe og gurrede af velvære.

Venstrevikinger spiller teater.

Erik Eriksen ser på, mens de andre vikinger udfører et teaterstykke på en scene.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1959

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner