• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Nu mødes Venstre og Konservative for at planlægge samarbejdet i den kommende folketingssamling.

Med høst i hus og fedtflæsk i fadeburet var aftægtshøvdingen Erik fra Ringe atter blevet stridslysten af sind. En udensogns budstikke berettede, at briterne ville komme til riget og gøre en tattoo paa grønsværen ved Rosenborgen i Hans Peter Plysskægs stad. ,,Slig spas sømmer sig ogsaa for talevorne tingmænd", kvad Erik, og han bød Arnth Rorsmand lægge lunger til luren, at kjortelkæmperen Kraftbjørn og hans karle kunne komme til lejren og falde i fodslag med frænder.

Bort over bakkerne genlød det siden ved solfaldstide af gungrende gny og gjalder. Da vidste småmand, at Skjalde-Hansen ikke ville faa stille stunder paa tingstenen den vinter.

Vikinger går optog med fintklædte mennesker.

Erik Eriksen og hans regering udklædt som vikinger, går optog med de Konservative, fordi de planlægger at samarbejde.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1955

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner