• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Koldt var det den nysommer. Erik fra Ringe og hans mænd fandt end ikke varme i at kives med Hans den Røde, som kulde og smalkost en tid havde drevet frem til gjaldergny paa aaben mark. Nu skuttede bersærkerne sig mest indendørs; kun skjoldmøen Helga, der paa det sidste mere og mere stod for, naar høvdingen skulle ses, fandt ikke stunder til hvile hverken dag eller nat. Ved skumringstid greb hun hjelm og stav for at gaa fra slagbænk til slagbænk og se, hvem der hvilede hvor. Arnth og Knud Sildebinder kned øjnene til, naar de hørte Helgas møtrin.

- Aldrig synder den, der sover, hviskede Arnth kækt, men det mærkedes at hans stemme skjalv. For ingen kendte, hvad Helga skulle bruge sin viden til.

Helga Pedersen som viking med politistav i soveværelse.

Justitsminister Helga Pedersen som viking kigger i Thorkil Kristensens seng for at se om han sover, mens Rée og Arnth-Jensen ligger og holder øje med hende, mens de hvisker sammen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner