• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes Saga

1957

Beskrivelse

Julestemningen bredte sig over hallen, og høvdingen, Erik fra Ringe, havde faaet tungen løsnet. Kønt kvad han smaavers fra Sydfyn. Gladest var de for: "Hist hvor vejen slaar en bugt, ligger der et hus saa [....], medens bersærkerne fik deres grejer frem. Travlt havde de før højtiden. Knud Sildebinder prikkede skrubber med mønje, at de kunne skænkes bort som rødspætter. Brat blev bulhusdøren revet op, og ind stormede Kraftbjørn som en karsk kuling. Paa togt i det galliske havde han mødt Thorkil og kunne nu berette stort om, hvordan Thorkil overalt havde stort ord med at sige, uden at der skete nogen skade derved. - Om man dog engang fik se ham, sagde klerken Hermansen og blev blank i øjnene.

Kraft belærer venstrevikingerne

Kraft kommer ind i vikingernes hal og fortæller om sit møde med Thorkil Kristensen. Vikingerne sidder med hver deres sysler: Hermansen fletter julehjerter og Knud Rée er i gang med at male pletter på den billige fladfisk for at få den til at fremstå som den dyrere rødspætte.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

Dato Ukendt

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner