• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

"Løvspring lokker til landnamsfærd", kvad Thorkil den Vise, da den første eranthis brød mulden i skjoldmøen Helgas urtegaard ved bryggersdøren. Barsk bød han Arnth Rorsmand drage luren frem og blæse til samfærd, og allerede før davre var høvdingesnekken over første revle, bølgebaaret af en frisk bagbords brise. - "Dog ingen kender snekke, før sø staar ind", kvad Erik fra Ringe med bleg kind og fødderne i vand. Thi ind strømmede havet gennem et hul, som Hans den Røde havde set sit snit til at gøre en kvæld, da ingen skøttede om snekken. Storsejlet bar spor af Starckeodders sløvbladede lommekniv, og Bertel fra Skive havde ogsaa snigløbet bersærkerne med smaasnit i spanterne. Tungt laa snekken hin nat, og kun tanken om, at der snart ville ligge bananer paa davrebordet i højsædehallen, fik bersærkerne til at trodse storm og sø. Men snart alle følte, at i den vaar ville guderne være dem ilde sindet.

Vikingeskib på stormfuldt hav med Kristensen, Rée, Eriksen og Arnth-Jensen ombord.

Venstre-vikingerne Kristensen, Rée, Eriksen og Arnth-Jensen på vikingetogt på skib. Men skibet er utæt og sejlet er itu. Alt på grund af sabotage foretaget af oppositionen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner