• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

- Nu var det eengang saadan, at man i Erik fra Ringes lejr efter den lange sengelune middagshvile holdt af glad gammen med smaakvad og strengestrøj. Arnth Rorsmand sang for, mens skjoldmøen Helga sad i afkrogen og læste lister. Alt aandede vennesæl Venstre-fred. Da brød ufredsskarn mod døren og kræved skjaldemønt for Arnths sang. De andre rejste sig i rædsel, og Arnth kvad:

Tvi jer, I taaber. Hvor tør I tænke Thorkils tanker og tiende tungen*.

Alle havde de stor angst, for de følte, at Arnth nu aldrig ville synge mere.

* Forf. anm.: lægge afgift paa sang.

Folketingsmand Arnth Jensen har under finanslovsdebatten vendt sig bestemt mod Koda-afgifterne.

Arnth på omvendt balje med harpe, Eriksen på bænk og to vrede soldater med våben, indsamlingsbøsse og g-nøgler på tøjet.

Arnth står på omvendt balje med harpe og skælder ud på to soldater der med magt er kommet masende og beder om Koda-afgifter på Arnth's sang. Bagved sidder en passiv Eriksen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner