• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Statsminister Erik Eriksen har givet Skern et j, saa byen atter kan komme til at hedde Skjern:

Altid var høvdingen Erik fra Ringe gavmild med gunst. Rørende rigt delte han ud af sit hjertes godhed, at ingen skulle savne. Saaledes kom det da en dag, at han fik viden om, at den lille men stræbsomme stad Skern følte et j-savn. Det var Knud Sildebinder, der bragte tidende om denne kval. Eriks øjne randt i taarer. Han aabnede sin favn og kvad: - Gaa du Knud til vore kære i rigets dybe indre og sig dem, at aldrig fattedes Erik raad i nød. De maa gramse tre gange i runeposen og mætte sig dermed.

Grædende Eriksen og Rée foran sneklædt hytte.

Grådkvalt Eriksen beder lige så grædende Knud Rée om at gå til Skjern og berette dem om Eriksens beslutning. I baggrunden kigger undrende viking til.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner