• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Den ublide medfart, folketingskandidat Jens Peter Jensen fik på Venstres landsmøde i Ålborg følges nu op af et hårdt konservativt angreb.

Længe havde Jens Peter Døgnbrænder begæret at dele bænk med besærker og sanse sinds svulmen ved broderskabs langbord. Men den, som langer til fælles fad, får fingrene svedet, om han holder for langt inde på skaftet af sleven. Og snart fornam han, at hørmen i højsædehallen ikke lod sig tværhugge med tale, som endnu ej var tugtet på tinge. Da nu Jens Peter Døgnbrænder også måtte søge dække mod bagholdshug fra højrefløj, tog han til mæle og kvad: ,,Ondsindet avl af avinds æt er den, som svigefuldt smækker skalle i ste'et for at skænke et nådens nik som alment er i øboers omgængelse!"

Nu kendte han, hvordan det var at komme i krydsild.

Viking gemmer sig under sit skjold for kanonkugler.

Jens Peter Jensen bliver angrebet både fra hans eget parti, mens også fra oppositionen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1964

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner