• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Jens Peter Jensen har gjort lynkarriere inden for Venstre ved allerede nu at blive indvalgt i Folketings-gruppens bestyrelse.

Lige så længe høsten var om at komme i hus det år, lige så rap til at lette rumpen var Jens Peter Døgnbrænder, skønt sysselsat agtenude som yngstemand, øsende brodsø og bræk fra bundbrædderne. Thi i hans sind slog slæbets ranke røllike rod, og snart blomstrede bjærgsomt begær i mundglam og gerning. Slig virkelyst var søbe for de stævnskuende, og snart bød høvdingen Poul Pegepind og tingtolkeren Henry Langhalm Jens Peter til stamsæde foran stormasten. Med glædegrødet mæle kvad Jens Peter Døgnbrænder hen for sig: "Bænket bag bov blandt ættens ypperste, åbenlyst agtet af broderbersærker! Mon det mig stævnløftet times at mo'ta' gu'ernes bøn om at gribe til magten, om de skulle skønne, at endnu je' sitter no'et i skygge af fremvendte frænder?" Et held var det, at ingen hørte det. Thi snekken ville gå i splinter, når bersærkerne slog sig på lårene af latter.

Tre venstrevikinger til havs

De tre venstrevikinger er ombord på et skib ude på havet.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1965

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner