• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

VK-politikken, der engang blev betragtet som en bovlam krikke, er nu helt aflivet, selv om den konservative Poul Sørensen endnu ikke vil gå med til at underskrive dødsattesten:

Lige siden Erik fra Ringe var steget af høvdingesadlen stod det ilde til med den tverumpede trækhoppe. Når vinter tog vending til vår, plejede de avlsivrige at genne den ud blandt de elskovslystne unghingste, men sanserne sveg ved synet. Siden hen fik den stunder at græsse i glemsel på glædesløse goldagre. Af og til kom den dog til ære, når ajlen skulle spredes på surjorden. En morgen fandt høvdingen Poul Pegepind den sjælsslukt på stubmarken, anende i sit indre dens vrinsken fra Valhal. Han blottede krøllekuplen og kvad: "Avlet i avind; evneløs opvækst; ældet i ufred; selvdød af tungsind og tvesidet tæring. Gak nu til guderne, glemt er det gjorte."

"Den rører dog på sig endnu", lød det fra den anden side af gærdet. Og ret var det. Thi en kort stund fik blæsten manken til at blafre.

Bedrøvet Harling ved død hest og Poul Sørensen ved hegn.

Bedrøvet Hartling kommer med nogle bevingede ord for gammel død hest, mens Poul Sørensen på den anden side af hegnet erklærer, at hesten ikke er helt død endnu.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1966

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner