• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Som Thorkil den Vise blev smallere og smallere om midjen følte Erik fra Ringes gladsangsskjalde en trang til at vise høvdingen for det overvundne folk, der knurrede kræsent i livremslede og derfor trængte til skueleg, at de kunne glemme mjød-prisen. Hallen blev ryddet og budstikken gik. Mange ville se, hvad slig støj kunne rumme, medens andre tørstede efter sød lurspilsleg. De kom da saa talrigt, at ingen vidste hvad og hvor, og havde Erik ikke med tynde ord bragt sindene i ro, var flere blevet traadt skjoldflade.

- Svært er det at finde, hvor gammenskat skal lægges, sagde Thorkil. Der findes morskab i mere end tanken kan fatte.

Venstrevikingerne i deres hal. En stor flok mennesker kæmper sig vej inden for.

En flok mennesker prøver at presse sig vej til venstrevikingernes hal. Vikingerne ser til mens folkene vælter ind gennem døren. Thorkil Kristensen sidder parat til at sælge billetter.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1950

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner