• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

De radikale og de konservative har sagt ja tak til Poul Hartlings indbydelse til en treparti-samtale.

Skønt solhvervs sul og sylte havde skænket bugfylde og baldefedt til bersærkerne, var dog så meget levnet af fadeburs forråd, at høvdingen Poul Pegepind fandt grund til at kalde til helligtrekongers gilde for anden gang. "Langbords bænket om fælles fad, frænder af frihed fostrer de tanker, som tugtet i treklang, mønstres til meningers tyngende modvægt", kvad høvdingen. "Mig kommer det for, at lidt af den tanke har det opkogte kåringsflæsk allerede fået", mumlede Hilmar Træhage for sig selv. Poul den kullede af Kraftbjørne-ætten savnede mundvand til at svælge den sild, som så ud til at have mødt døden længe før mikkelsdag. Men tyndmjød og tæmmet tale om vejr og varsler fik omsider flommen til at glide over gummerne. Snart sporedes samhørs sejlrender i sindenes frostbundne farvande. I tankerne så høvdingen allerede treenigheden slå katten af tønden.

Hartling og konservative ved spisebord.

Poul Hartling har indkaldt Poul Sørensen og Hilmar Baunsgaard til middag.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1967

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner