• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes Saga

1957

Beskrivelse

Thi nu faldt det saadan, at Thorkil-synet i lugen var sandt. Dermed gled sindene til ro, selv om en og anden gerne havde set Thorkil sætte sig ved langbordet og tælle smaamønt som tilforn med sit gode, bekymrede smil om munden. I stedet blev alle kaldt fra hallens lune læ ud paa den blæstgraa bakke, hvor Kraftbjørn ville øve stordaad ved at stille bersærkerne op til skue hver for sig og to ad gangen, saaledes at de kunne synes at være talrigere end de var. Arnth havde haabet, de skulle paa togt efter gran til højenloftspynt og kvad med spydig mine: - I dag dig, [.] morgen mig! Den, der sidder paa fedt flæsk, glider nemt af! Der var dem, der lo stille derved.

Vikingerne holder exercits under Krafts ledelse

Kraft holder militær øvelse med vikingerne for at de skal fremstå stærkere, end de reelt er. Arnth gider ikke.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

Dato Ukendt

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner