• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Inden for Venstre søger man i den korte folketingsferie at overtale Thorkil Kristensen til større partidisciplin:

Al den stund stridsmændene i aftægtshøvdingen Erik fra Ringes lejr biede paa, at sæden skulle spire sig straalang paa de søndenvendte agre, tyktes det Erik fra Ringe, at tiden var inde til at tugte de blegbugede bersærker. Værst stod det til Thorkil den Vise. Vrissen i tanke og vrang i tunge havde han altid været i venners lag, men det var som om den megen tingtale om aftægtstiende havde gjort ham ti fold tværsindet. "Om og min bøgekæp skal blaane hans brynjebag", kvad Erik - "finde skal han fortids frændetoner!"

"Venstrevendt er velfærdsvej", tilføjede Arnth og sendte tanker til togter østover.

Marcherende Venstre-vikinger og Eriksen på sten.

Arnth og Rée marcherer med Kristensen i midten, der bliver afstraffet, da Arnth også har en gren i hånden. På sten står Eriksen og kommanderer med den forslåede Kristensen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1956

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner